Бетер од тоа!

 Lightning+Storm+Brings+Much+Needed+Rain+Holy+Bh5ALX5ll4El

Громови и молњи над нас, ние самите бевме бетер од тоа.

Громови и молњи над нас, тогаш повторно се видовме.

Електрично празнење во тој поглед на нашите души.

Громови и молњи над нас, ништо не не руши ни убива, да се мразиме ќе продолжиме да живееме.

Седевме на еден видиковец, ме погали со прстите по лузните на раката, не рековме ништо.

Седевме на еден видиковец, само ние двајца и небото над нас.

Се спремаше бура, страшна бура,  го допрев лицето до неговото рамо, ветарот ми ја бушавеше косата.

Ми се наежи кожата додека ми поминуваше со ноктите по коленото, по дланките.

Молчев ко нема, молчев затоа што имав многу да кажам.

-Ќути поарно

-Ќути поарно и ти.

-Поарно и двајцата да ќутиме, жити се.

 

Седевме на еден видиковец, далеку од градот, после долго време, после многу години.

Низ небото беснееа блицови чиниш некој од горе се радува, па не слика вака еден до друг .

-Еј немој сликите на фејсбук жити се.

-Имаш глупа смисла за хумор,

-Знам.

Истури дожд на нас, по очите , по капаците , стапалата, усните.

                Не се мрднавме, ама не се помрднавме од место.

Мислам и на двајцата ни беше страшно сеедно што ќе се случи околу нас во тој момент.

Битно бевме тука, и бевме смртно лути, освен саркастичен хумор чат-пат, не се слушаше ништо друго.

А и што да си кажат некој што напишале три тома со својата историја? Мојата и неговата заедно споена, можеше да биде вистински филмски спектакл.

Да не заборавам и турска серија, со харем жени, нормално , неговата вечна фасцинација.

Го  посматравме градот, и низа слики ни врвеа пред очи што се се случувало тука.

Каде прв пат се запознавме, каде проклето се разделивме. Каде планиравме децата да ни играат жмурка, каде отиде со друга.

Толку мало место, а сиве овие години разор по душите ни праеше.

Ништо не зборевме.

И од громови, и од молњи, бетер , бетер бевме!

-Морам да одам, ме чека малата од градинка да ја земам.

-И моиве дома сигурно беснеат.

-Ќјути поарно, ќути жити се.

Не бива да лажеме, ама самите нема да се прелажеме.

-Не стварно, ајде да идеме,  треба вечер да искачам.

-И ја да праам нокти.

-Фала што врнеше со мене,

-Фала и на тебе што ги разубаве сликите.

-Хаха идиот!

Ел.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

%d bloggers like this: